2011-01-13 00:07:40• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Átadott üdülőtelep-beruházások

Kisebb, jelentéktelen simítások vannak csak hátra, tegnap megkezdődött a Krasznabéltek-Tasnád-Margitta üdülőtelep-korszerűsítés munkálatainak az átadási procedúrája. A találkozón jelen voltak a konzultáns cég, a helyi önkormányzatok, a kivitelezők képviselői.

Figyelmetlenség okozta tragédia

Kedden, 19 óra 10 perc körül halálos közlekedési baleset történt Szatmárnémeti és Vetés között. A 23 éves szatmárnémeti P. Marius egy Volkswagen Polo típusú személyautó vezetése közben, egy adott pillanatban megakart fordulni, azonban nem nézett körül és nem adott elsőbbséget a szemből érkező kamionnak, mely nem tudta már elkerülni az ütközést. A kamion telibe találta a kisautót, az autó fiatal vezetője pedig a helyszínen életét vesztette.

Újításokkal készül az alapítvány

Tegnap délben sajtótájékoztató keretében mutatta be az elmúlt évben elért eredményeit a Hans Lindner Alapítvány, de szó esett a 2011-ben induló új pályázatokról is.

„Mindig azt tartottuk szem előtt, arra igyekeztünk nagy hangsúlyt fektetni, amivel Szatmáron érdemes foglalkozni, amivel többet tudunk nyújtani a közösségnek. Ez határozta meg az elmúlt évet és a jövőben is ez lesz a célunk" - nyitotta meg a sajtótájékoztatót Koczinger Tibor, az alapítvány vezetője. Mint megtudtuk, természetesen 2011-ben sem marad el a diákok népszerű vállalkozói játéka, az Ötletbörze, amely új formában jelentkezik. Idén a játék neve Jointec, és egy uniós támogatású pályázat részeként jön létre, a nyíregyházi szövetséggel közösen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: